Pojdi na vsebino Plečnikova cvetličarna

Poletje

Na začetku poletja se življenje ljudi in rastlin malo spremeni. Prijetno toplo, sončno vreme in sem ter tja nekaj kapljic dežja ustreza okrasnim in zelenjavnim rastlinam in prav tako tudi plevelom.

Travnik.

Zalivanje, zalivanje, zalivanje

Naše rastline se morajo, tako kot mi, soočati z veliki temperaturnimi preskoki, kar nekaterim bolj, drugim manj ustreza. V teh dneh ne pomaga nič drugega kot samo zalivanje, zalivanje in še enkrat zalivanje ter zatiranje škodljivcev. Poleti, ko se naše rastline bojujejo z vročino in sušo, je še posebej pomembno tudi, da zastiramo tla. To sicer ne pomeni, da nam ni treba več zalivati, vendar pa nam tanka plast med rastlinami olajša delo.

 

Cvetje je okras vsakega doma

Z razkošnim zelenjem ali bujnim cvetjem zasajeni balkoni, terase in okenske police poživljajo sivo mestno ozračje. Negovanje rastlin in cvetja sicer terja nemalo časa, vendar ponuja prijetno sprostitev. Pri urejanju svoje zelene in cvetoče oaze se lahko odločite za preprosto eleganco v enem slogu ali za mešanico oblik in barv. Z domiselno izbiro rastlin boste vaši oazi vdihnili lepoto, ki ne bo zbledela niti potem ko cvetlice odcvetijo. Rastline posajene v lončke in razna korita tudi rabijo našo skrb in pozornost. Razlogov za zasajanje okrasnih rastlin v različne posode, lončke ali korita je več. Nekateri nimajo vrta in z rastlinami lahko okrasijo le balkone, terase in okenske police, drugi pa imajo vrt ampak se kljub temu odločijo za zasaditev nekaterih rastlin v posode. Po nekaterih delih Slovenije morajo določene rastline nujno posaditi v posode, saj v zimskem času niso dovolj močne da bi uspevale zunaj in jih zato lahko pospravimo v ustrezen notranji prostor, kjer bodo varno počakale do naslednje pomladi.