Pojdi na vsebino Plečnikova cvetličarna

Pomen barv cvetja

Vsaka barva rože je povezana z določenim čustvom in razpoloženjem. Izrazi pomen odnosa med tistim, ki rožo podari, in tistim, ki se je razveseli. Preberite, kaj pomenijo barve cvetja.

Pomladno cvetje.

Rumena: rumena cvetlica je simbol sreče, prijateljstva, navdušenja, luksuza, uspeha, ponosa, a pomeni tudi ljubosumje.

 

Rdeča: rdeča roža ima rada mladost ter predstavlja močni čustvi, kot sta ljubezen in strast. Je simbol poguma, hrepenenja, želje, konstantnosti in spoštovanja. Rdeča roža je tudi simbol mladosti in navdušenja.

 

Oranžna: svojo močno ljubezen ali zadovoljstvo lahko pokažete z oranžno rožo. Je simbol želja. Ta živa barva predstavlja zadovoljstvo, samozavest in strast do življenja.

 

Zelena: ta osvežilna barva predstavlja zdravje, svežino in prinaša srečo. Zelena cvetlica prinaša sporočilo udobja, preporoda in optimizma.

 

Bela: bela barva že sama po sebi pomeni mir in čistost. Je simbol čistosti, usmiljenja, nedolžnosti in tišine. Predstavlja tista najbolj čista in iskrena čustva, tudi eleganco in skromnost.

 

Rožnata: elegantna rožnata cvetlica privablja za¬ljubljence. Rožnata je barva ljubezni, kdor ti podari rožnato rožo, ti želi izpovedati ljubezen in strast. Je simbol posebnosti in miline. Temna rožnata predstavlja hvaležnost in naklonjenost.

 

Barva sivke: barva sivke predstavlja lepoto, usodo in občudovanje. Je simbol miline, prefinjenosti in elegance. Cvetlice v barvi sivke ženskam prinašajo sporočilo o njihovi posebni ženski lepoti.

 

Marelična: z njo izrazimo simpatije, prijateljstvo ali prijaznost.

 

Modra: modre rože zmanjšajo stres in skrbi. Predstavljajo resnost, odprtost in mir. Modra roža daje hladen vtis in je popolno darilo za muzo ali umetnika oziroma umetnico.

 

Škrlatna: ta barva je povezana s kraljevimi stvarmi in ceremonijami. Škrlatna roža je simbol ponosa, dostojanstva in uspeha.