Korak za korakom do jesenske ikebane
Jesen je ravno pravi čas za popestritev groba z ikebano po vašem okusu. Lahko jo izberete v naši pestri ponudbi, ali pa jo z malce navdiha ustvarite kar sami.

Veselo na delo
Za izdelavo jesenske ikebane potrebujemo:
- posodo, lahko je pvc ali posoda iz naravnih materialov
- gobo za sveže cvetje
- klešče za rezano cvetje
- klešče za žico
- nož
- rezane veje in plodove, ki jih naberemo v gozdu
- suho ali sveže cvetje, kot dodatek za popestritev ikebane

1. korak
- Gobo namočimo v hladno vodo, da se napije. Postavimo jo v primerno posodo, po potrebi odrežemo na želeno velikost.
- Osnovno pričnemo oblikovati z zelenjem, dolžina zelenja naj bo poljubna, odvisno kakšno obliko želite. Ali je okrogla ali ovalna ali visoka.
- Konice zelenja vedno z nožem prerežite poševno, saj s tem omogočite, da se steblo lažje zapiči v gobo.

2. korak
- K narejeni osnovi iz zelenja dodamo različne jesenske plodove. Od storžev do različnih vej, želoda in jesenskih listov.
- Okoli plodov ovijemo žico ali jih pritrdimo z lepilom na žico, da jih lažje zapičimo v gobo. Na sredino ikebane lahko v poljubni višini dodamo različne veje.

3. korak
- Ko je osnova z zelenjem in jesenskimi plodovi narejena, lahko poljubno dodamo še sveže ali suho cvetje, lahko pa kar travniško.

Nasveti cvetličarke:
- Za boljšo obstojnost cvetja in zelenja priporočamo uporabo gnojila za rezano cvetje. Uporabimo ga tako, da ga kar stresemo v vodo, kamor kasneje namočimo gobo.
- Če si želite, da bo vaša jesenska ikebana res dolgo lepa, uporabite suho cvetje, ki ima daljšo obstojnost od svežega.
Naročite ikebano v Plečnikovi cvetličarni
Izdelavo lične ikebane lahko prepustite spretnim rokam cvetličark iz Plečnikove cvetličarne. Prepričani smo, da boste v našem bogatem izboru našli pravo ikebano zase.