Pojdi na vsebino Plečnikova cvetličarna

Plečnikova cvetličarna smo ljudje

Zdravnik želi zdraviti ljudi, znanstvenik raziskovati, cvetličar pa ustvarjati cvetlične aranžmaje. O svojem poslanstvu so spregovorile kar cvetličarke Plečnikove cvetličarne. 

Tri cvetličarke, ki se smejijo v Plečnikovi cvetličarni.

Cvetličarke se predstavijo

Nekaj jim je gotovo skupno: skoraj vse se lahko pohvalijo z dolgoletnimi izkušnjami, prav vse pa ljubijo cvetje, so pri svojem delu rade ustvarjalne in delo v cvetličarni opravljajo z veseljem.

 

POLONA

"Ponosna sem na vsak posamezen izdelek, ki ga ustvarim. Še več pa mi pomeni, če je stranka z izdelkom zadovoljna in se k nam ponovno vrne."

 

Polona je vodja Plečnikove cvetličarne, kjer je zaposlena že 20 let. Poklic aranžerskega tehnika je izbrala zato, ker je želela ustvarjati. Na koncu jo je pot pripeljala do cvetličarstva. S cvetjem rada izraža svojo kreativnost, veseli pa se tudi vsakoletnih novih trendov na področju floristike. Kot vodja cvetličarne se zaveda, da so vsakoletna izobraževanja na področju floristike pravi način za zagotavljanje kakovostne sodobne storitve.

 

MOJCA 

"Všeč mi je, da lahko skozi svoje delo izražam svojo ustvarjalnost, delo pa je tudi zanimivo in dinamično."

 

Tudi Mojca ima za sabo kar 23 let delovnih izkušenj, v Plečnikovi cvetličarni pa svojo kreativnost izraža zadnjih 7 let. Je poklicna vrtnarka-cvetličarka z mojstrskim izpitom. Tudi ona svoje znanje redno nadgrajuje na izobraževanjih, ponosna pa je prav na vsak izdelek, ki ga ustvari in z njim osreči stranko.

 

 

cvetlicarka cvetlicarna

BARBKA 

"Ponosna sem na prav vsak svoj izdelek, še posebej pa ko svoje navdušenje nad njim pokažejo tudi stranke."


Barbka je svoje delo v Plečnikovi cvetličarni začela že kot dijakinja Vrtnarske šole Celje, pred 32. leti. Njeno izobraževanje pa se s tem ni končalo, saj svoje znanje redno izpopolnjuje na različnih seminarjih in delavnicah. Od nekdaj so ji ljube rastline, ki jih sestavlja v čudovite izdelke. 

BOJANA

"Najlepši so sveže narejeni izdelki, ki izstopajo in so strankam v zadovoljstvo."


Bojana je »Plečnikova cvetličarka« z najdaljšim stažem, saj je v cvetličarni zaposlena že 36 let, za poklic pa se je odločila, ker se ji je zdel lep in zanimiv, v kar je prepričana tudi danes. Po šolanju za cvetličarko v Bijelini redno obiskuje različne seminarje in delavnice, kjer širi svoje znanje.

ALBINA

"Moje delo je prepleteno z mojo ljubeznijo do rastlin."

 

Po zaključeni Vrtnarski šoli Celje in dodatnem izobraževanju v Naklem, se je Albina zaposlila v Plečnikovi cvetličarni, kjer dela že 14 let. Rastline ima preprosto rada, zato je njeno delo hkrati tudi njen hobi.

DRAGICA

"Moje delo je razgibano in kreativno. Le kdo ga ne bi z veseljem opravljal?"

 

Dragica svoje delo v Plečnikovi cvetličarni opravlja že 17 let, veselje do rož pa ostaja enako kot na začetku. Njen osebni ponos je kar sam razstavni prostor cvetličarne.

 

RENATA

"Veseli me delo s strankami, saj so hvaležne za vsak moj nasvet, za katerim so dolgoletne izkušnje."

 

Renata je cvetličarka že 11. leto, nanjo pa se lahko obrnete, če si želite čudovit nasad v skledi, saj jo aranžiranje le-treh še posebej veseli in je pri tem zelo spretna.

 

DARJA

"Pri mojem poklicu mi je najbolj všeč, da je vsak moj izdelek unikat in je praktično neponovljiv."

 

Darja je v ekipi 9. leto in čeprav ima zaključeno tudi komercialno šolo na Gea College-u, raje ustvarja s cvetjem. Sposobnosti, ki se jih je naučila na šolanju, pa ji pri vsakodnevnem delu z ljudmi gotovo pridejo prav.

SUSANNE 

"Ponosna sem na izdelek, s katerim je stranka zadovoljna in ga pohvali. To je največja nagrada za moje delo."

 

8. leto je v cvetičarni zaposlena Susanne, ki je sicer v cvetličarstvu že 28 let, ob tem pa ima kar 10 let delovnih izkušenj iz tujine.

 

 

cvetlicarna ekipa Plecnikova

BRIGITA 

"Naj gre za šopek ali venec, mi je v največje veselje pohvala stranke za moje delo."

 

Brigita je del ekipe že 7 let in je zelo ponosna na svoj mojstrski izpit za cvetličarja, ki, kot pravi, sploh ni bil šala. Preprosto rada dela s cvetjem.

KATJA 

"Poklic cvetličarja mi je všeč zato, ker s cvetjem nekomu polepšaš dan in dnevno izdeluješ različne stvari, ki jih ustvarjaš s dušo in srcem."

 

Najmlajša članica ekipe po stažu v cvetličarstvu dela že 5 let, poleti 2016 pa je pričela z delom v Plečnikovi cvetličarni. Že v času šolanja za cvetličarko se je udeležila različnih tekmovanj, svoje znanje pa vsako leto nadgrajuje s spoznavanjem trendov v floristiki.