Pojdi na vsebino Plečnikova cvetličarna

Kako ohraniti poročni šopek za vedno?

Ste se odločili, da poročnega šopka ne boste vrgli med dekleta na poroki? Mnoge neveste se odločijo svoj poročni šopek obdržati. Predstavljamo vam, kako.

Vijolični poročni šopek.

Poročni šopek kot dragoceni spomin

Čeprav je med nevestami priljubljena navada, da poročni šopek vržejo med neporočene gostje na poroki – tista, ki ga ujame naj bi se naslednja poročila – pa si mnoge neveste želijo šopek, ki so ga skrbno izbrale, obdržati za vedno. Ena od rešitev je, da naročite dva povsem enaka poročna šopka in enega obdržite zase. Obstaja pa še nekaj preizkušenih načinov, kako lahko svoj edini poročni šopek ohranite kot dragoceni spomin.

1. Poročni šopek posušite

Šopek obesite, obrnjenega narobe, v suh in hladen prostor. Pustite ga več tednov, da se bo temeljito posušil. Posušen poročni šopek lahko razstavite na posebnem mestu, denimo na steklenem podstavku s steklenim pokrovom ali pa ga varno shranite v dekorativno škatlo. Za lepši lesk ga lahko popršite še z lakom za lase.

poročni šopek - sušenje

2. Zaustavite čas

Če si želite, da bo vaš poročni šopek videti tako čudovito kot na vaš poročni dan, uporabite »silica gel« (ta se sicer uporablja za shranjevanje oblačil in obutve, saj nase veže vlago). Šopek preprosto zakopljite v večjo količino peščene sestavine, pustite teden dni in pričakal vas bo živahen, lepo ohranjen šopek.

 

3. Uokvirite ga

Izberite nekaj najlepših cvetov iz poročnega šopka in jih vložite med dva papirja ter obtežite s knjigo. Pustite jih vsaj teden dni, da se sploščijo. Nalepite jih na izbrano podlago in izberite okvir po želji. Poleg cvetlic lahko uokvirite tudi fotografijo ali vabilo na poroko. Lahko pa posamezne cvetove razdelite v več manjših, enakih okvirjev in jih obesite drugega poleg drugega. Iz sploščenih cvetov lahko naredite tudi unikatne zahvalne kartice za povabljence.

poročni šopek za vedno

4. Ustvarite dekorativno svečo

Posamezne cvetlice iz poročnega šopka posušite in s pomočjo žlice, ki ste jo segrevali nad plamenom sveče, prilepite na izbrano svečo. Lahko si pomagate tudi s peki papirjem – cvetove preprosto razporedite v želen vzorec in ga ovijte okoli sveče, nato segrejte, da se cvetlice prilepijo. Ali pa cvetove razporedite ob robu ličnega steklenega kozarca in vanj vlijete vosek.

Ne spreglejte čudovitih poročnih šopkov iz bogate ponudbe Plečnikove cvetličarne.