Pojdi na vsebino Plečnikova cvetličarna

Kaj napisati na žalno vizitko?

Izbrana žalna vizitka je lep spomin in topla gesta žalujočim, mnogi pa ne najdejo pravih besed, s katerimi bi izrazili svoje sožalje.

Žalne vizitke.

Sočutna misel v težkih trenutkih

Prebiranje toplih misli v trenutkih žalosti daje svojcem občutek, da niso sami, kasneje, ko prva bolečina mine, pa lep spomin na pokojnika. Žalna vizitka ali žalno pismo? Osebno sporočilo ali pesem znanega pesnika? Svetujemo vam, kaj sporočiti svojcem ob slovesu od ljubljene osebe.

Kdaj izberemo žalno pismo in kdaj žalno vizitko?

Žalno pismo je zelo osebna stvar, ki je namenjena pokojnikovim svojcem ali določeni osebi. Žalna vizitka pa je namenjena zgolj temu, da svojci vedo kdo izreka sožalje.

Bi morali žalne vizitke dopolniti še s kakšno lastno mislijo? 

Naslovna stran žalne vizitke običajno vsebuje žalni motiv (sliko) in preprosto besedilo, kot je "Iskreno sožalje" ali pa kratko misel. Nekateri vizitko samo podpišejo z imenom, drugi dodajo sožalno misel. Odločitev je prepuščena vsakemu posazmeniku.

 

Izbor žalnih vizitk

Kje lahko najdemo navdih za sožalno misel ali sporočilo?

Na spletu so vam na voljno različni verzi, misli in sožalja. Nekatere misli pa lahko najdete tudi med platnenimi stranicami. 

Ali obstajajo kakšna pravila, ki se jih moramo držati pri pisanju sožalja?

Pravil pri pisanju sožalja ni. Običajno se vsak posameznik odloči kako in na kakšen način bo izrekel sožalje svojcem. Vse je odvisno od tega, koliko nam je pomenila ta oseba in koliko nam pomenijo njegovi svojci.

Kakšne žalne vizitke oz. pisma so na voljo v Plečnikovi cvetličarni?

V Plečnikovi cvetličarni so vam na voljo sožalne vizitke različnih velikosti z različnimi motivi. Manjše vizitke - obešanke se običajno dodajo na manjši paket sveč. Večje so primerne za večji svečni aranžma ali kot samostojna sožalna vizitka. Beli plamen - dar ob slovesu - pa je žalna vizitka z vrednostnim bonom za cvetje, sveče, vrtnarske ali kamnoseške storitve.