Pojdi na vsebino Plečnikova cvetličarna

5 nasvetov za popolno poročno dekoracijo

Prav je, da se poleg poročnega šopka podrobno posvetimo tudi ostalim dekorativnim elementom: naprsnim šopkom, cvetličnemu okrasu prostora in dekoraciji avtomobila. 

 

Poročni aranžma na avtu.

Cvetje lahko v hipu spremeni prostor, zato je še vedno najbolj priljubljena izbira na poročni dan. Kot ne sme v nevestinih rokah manjkati poročni šopek, tako lahko s čudovitimi cvetličnimi aranžmaji polepšate tudi mize, stole, cerkev ali svoj dom. 

Osebni stil pred trendi

Trendi so pomemben dejavnik pri poročnih dekoracijah, vendar so pomembnejše od trenutnega trenda želje in življenjski stil para. Predstavljamo vam 5 nasvetov, ki vam bodo gotovo prišli prav.

1. Kakršen šopek, takšna poroka

Če se bo vaš poročni šopek ujemal z ostalo cvetlično poročno dekoracijo, boste v skladu s trenutnimi poročnimi trendi. Ujemajoče barve dekoracije pa so prijetne tudi za oko. Prostor, v katerem poteka obred, naj bo okrašen s cvetjem, kot ga imate tudi v vašem šopku, s poročnim šopkom pa naj se ujema celoten stil (eleganten, rustikalen, ...) – ali obratno.

 

2. Svetle in nežne barve

Poroka je nežen in čustven dogodek, ki ga ponavadi povezujemo s svetlimi in nežnimi barvami. Močne modne barve ali temnejše barve cvetja, ki ne ustrezajo nevestinemu stilu, so lahko preveč kotrastne in vpadljive.

 

poročna dekoracija

3. Uskladite se z letnim časom

Pogosto se zgodi, da si nevesta zaželi točno določeno cvetje. Cena cvetja je odvisna tudi od letnega časa, zato lahko ob nepravem času stroški vaše dekoracije močno poskočijo, cvetje pa je lahko tudi manj obstojno.


4. Naj cvetlice živijo naprej

 V navadi je, da nevesta poročni šopek po običaju odvrže med neporočene ženske. Tudi ostalo dekoracijo pa lahko po poroki ponovno izkoristite. Posamezne cvetlice lahko na primer podarite svatom ob odhodu domov ali pa jih postavite v vazo v svojem domu. Cvetlice lahko tudi posušite in z njimi trajno okrasite svoj dom.

 

5. Manj je več

 Tudi na področju dekoracije velja: manj je več. Cvetlični aranžma, ki ste ga skrbno izbrali v sodelovanju z vašim cvetličarjem, naj bo vodilni element okrasitve prostora. V okrasitev ne dodajajte številnih drugih elementov, saj bodo ti skrili lepoto, ki jo v prostor prinašajo cvetlice. Naj zasijejo!